Nu får det vara nog med den grå politiken

19 Nov

Jag har tidigare skrivit om nya affärer med ny teknik för Norran, SEO och annonsmätningar på lokaltidningarnas webbplatser, gerillamarknadsföring för lokaltidningar och hur företag kan effektivisera sina affärer.

Så idag tänkte jag ”lätta upp” läsningen med ett debattinlägg som jag skrev redan 1994 och som varit publicerad i  Piteå Tidningen. Trevlig helgläsning. 🙂

Riksdag building on Helgeandsholmen in Stockho...

Image via Wikipedia

Hela svenska folket gick i taket när Mona Sahlin avslöjades med sina ”kontokortsaffärer”. Tilltron till de svenska politikerna var redan naggad i kanten så när Mona ”Helgonet” Sahlin avslöjades blev det ramaskri ute bland torp och stugor. Om man inte kan lita på Mona Sahlin – vem kan man då lita på?

Visst håller ni med mig om jag säger att politiker är tråkiga och kostar en massa pengar? Självklart gör ni det! Det finns ingenting som är mer deprimerande eller färglöst som att koma in i Sveriges riksdag under pågående verksamhet. Där sitter 349 riksdagsledamöter och ser ut som en grå, otämjbar massa.

Innanför riksdagshörsalens murar är det slips- och kavajtvång. Det är en dyster upplevelse att se. Om våra folkvalda ska förändra någonting här i världen måste de börja på det närmaste planet; de själva.

Fri klädstil

Ny Demokrati föreslog, på den tiden de fanns, fri klädstil överallt i riksdagshuset och vid representationer. Tänk er Ingvar Carlsson i färgglada Hawaii-shorts och en lätt uppknäppt blazer i matchande färger när han pratar om momsen eller när riksdagens egen körledare – Birgit Friggebo – i kort-kort, nätstrumpor och urringad body försöker övertala riksdagens ledamöter att det måste tillkomma en kulturmoms.

Jag kan nästan lova er att riksdagen kommer att få ta inträda varje dag för att hålla den stora folkmassan borta från läktarna när de bevittnar hur Carl Bildt marscherar in med kängor, avklippta jeans och ett linne där det står ”God save the EU” på i stora bokstäver.

Kommersialiser riksdgen

Jag vill få folk att intressera sig mer för politiken och komma på dess tillställningar. Varför har inget parti lämnat in en proposition till riksdagen om att kommersialisera mer av riksdagens arbete? På det sättet kan politikerna dra in mer pengar till den torra statskassan. Inträde till riksdagens dagliga ”shower” kan vara ett förslag men också att starta försäljning av mat, dryck och souvenirer – som på ett vanligt sportevenemang, typ ishockey.

Medan man i lugn och ro äter en väl tillagad lunch som man sveper med en kall öl kan man, på de jättelika TV-skärmarna, följa med när Alf Svensson diskuterar barnbidraget iklädd ett vitt lakan med tillhörande rep runt magen. Efter maten kan man gå till den väl tilltagna souvenirshopen och handla allt från muggar och T-shirts till alla partiernas gemensamma CD ”We are the best!”. Om det inte var nog med det så borde det naturligtvis finnas till exempel VIP-rum, fan club och monitorer överallt där partiernas senaste videor går dygnet runt.

Nu får det vara nog

Nu får det alltså vara nog med den trista och grå politiken. Alla, och då menar jag verkligen alla, måste dra sitt strå till stacken och hjälpa Moder Svea på fötter. Och varför inte göra detta på ett roligt och fartfyllt sätt?

Klarar partierna av detta och kan införa en marknadsekonomi inom riksdagens murar så kommer det svenska folket att få tillbaka tilltron till politikerna och inte, som nu, tycka att de folkvalda är trista, stela och opålitliga.

Mr Norran – ironisk debattör

Annonser

Ett svar to “Nu får det vara nog med den grå politiken”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hur företag kan effektivisera sina affärer « Mr Norran - 19 november, 2010

    […] Imorgon tänkate jag skriva en ironisk debattartikel så kom tillbaka! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: